ساخت ویلاهای مدرن و کلاسیک

یکی از پرکاربردترین ساختمان های قابل ساخت توسط سازه LSF  ساخت خانه های ویلایی می باشد. انعطاف در طراحی معماری ، سازه و همچنین منعطف بودن نماهای قابل استفاده در سیستم قاب سبک فولادی ال اس اف ، این امکان را به کارفرمایان محترم می دهد تا ویلای دلخواه خود را چه به صورت ویلای مدرن و یا به صورت ویلای کلاسیک با استفاده از این سیستم بسازند.

چرا ویلای LSF ؟

اکثر افرادی که تمایل به ساخت ویلا دارند کارفرماهای شخصی سازی هستند که به دنبال ساخت فضایی برای تفریح و آرامش خود و خانواده شان می باشند . مزایای ویلای ال اس اف کارفرما را در جهت استفاده از این سیستم توجیه می نماید. این ویلاها باکیفیت نهایی بهتر ساخته می شوند ، که بسیار پایداراست ، طول عمر بالایی دارد و نیازی به تعمیر و نگهداری درطول بهره برداری ندارد.
مدت زمان ساخت کوتاهی دارد و قابلیت بهره برداری در کوتاه مدت را فراهم میکند. قابلیت عایق شدن با کیفیت بالا را داراست. افزایش فضای داخلی ساختمان، حمل و نقل کم هزینه ، نداشتن پرت مصالح در سازه و کاهش چشمگیر پرت مصالح در سایر مراحل که سبب اقتصادی شدن این سیستم ساخت و ساز می گردد.

ساخت آپارتمان

اگرچه سازه های LSF دارای محدودیت هایی در تعداد طبقه و ارتفاع ساختمان می باشند  اما با توجه به آیین نامه ها و علم طراحی سازه ، قابلیت ساخت 3 تا 5 طبقه به صورت ترکیبی با استفاده از دیوار برشی جهت بار جانبی، برای این سیستم ساخت و ساز فراهم گردیده است. کاهش چشمگیر وزن سازه که منجر به مقاومت بالای آن در برابر زلزله میگردد ، کیفیت بالای ساخت، سرعت ساخت بالا ، کاهش خطاهای انسانی ، کاهش پرت مصالح ، قابلیت عایق بودن و…. از دلایل انتخاب این سیستم ساخت و ساز مدرن توسط سازندگان می باشد.

ساخت اضافه مشکوب

به دلیل کمبود فضادر برخی ساختمان های اداری و مسکونی و یا دفاتر کار نیاز به گسترش فضاهای قابل کاربری می باشد. استفاده از سیستم LSF جهت اضافه کردن طبقات و یا ایجاد فضای مناسب بر روی سقف به دلیل سبک بون سیستم LSF بسیار کارآمد می باشد.
به دلیل سبک بودن سازه های L.S.F، امکان ساخت اضافه طبقات بر روی ساختمان ها با کمترین تخریب و بدون نیاز به تقویت سازه امکان پذیر می باشد. استفاده از L.S.F به صورت زیرسازی نماهای ساختمانی علاوه بر افزایش سرعت ساخت، این امکان را فراهم می کند که در طبقات بالا که امکان نصب نما سخت است نماسازی به سرعت و با کیفیت صورت گیرد.
سازه های سبک فولادی سرد نورد شده (LSF) با کاهش وزن سازه تا 60 درصد کمتر، نسبت به سازه های بنایی یکی از بهترین روش ها برای احداث اضافه طبقات می باشد. در اجرای اضافه طبقه به این روش نیاز به مقاومسازی سازه اصلی به حداقل رسیده، نیاز به تخریب کامل سقف نمی باشد، سرعت ساخت بالا و این سازه ها سریع بر روی پشت بام نصب می شوند، مشکلات بنایی سنتی که اغلب موجب بروز مشکل و نارضایتی ساکنین واحدهای زیرین می گردد وجود ندارد و نیاز نیست که ساکنین ساختمان را ترک کنند. در نهایت نمای طبقه اضافه شده با سایر طبقات زیرین کاملا یکسان و یکدست خواهد بود یا می توانید از نماهای دیگری برای آن استفاده کنید.

مراکز عمومی (تفریحی ، درمانی)

یکی از مهمترین آیتم هایی که در ساخت ساختمان های عمومی مورد توجه قرار میگیرد طول عمر مفید ساختمان می باشد، که سازه ی LSF به راحتی این آیتم را تضمین می کند. قابلیت بالای سازه ال اس اف در عایق کردن ساختمان ها (هم از لحاظ عایق صوتی و هم عایق حرارتی و انرژی) به نسبت سازه های دیگر ، سبب ایجاد فضای مناسب ، جهت استفاده در مراکزعمومی از قبیل مراکز درمانی ، آموزشی و تفریحی می گردد.
مقاومت بالا در برابر زلزله از دیگر اهدافی ست که سازندگان جهت ساخت مراکز عمومی به آن توجه می کنند وخوشبختانه  با استفاده از سیستم LSF  به راحتی به آن دست پیدا میکنند. دسترسی آسان به تاسیسات مکانیکی و برقی جهت تعمیر و نگهداری و همچنین امکان ساخت و اضافه نمودن فضاهای جدید در دوره های زمانی پس از ساخت ، نیز از دیگر مزایای این سازه می باشد.
دیگر مراکز عمومی که با استفاده از سیستم ال اس ا ف می تواند ساخت:

  • سالن های کنفرانس و آمفی تئاتر ها
  • ساختمان های تجاری و بازارچه های شهرداری
  • رستوران ها و تالارها
  • باشگاه ها و سالن های ورزشی

انبوه سازی

انبوه سازی یک الگوی ساخت‌وساز است که طراحی شخصی را با هزینه‌ای نزدیک به تولید انبوه امکان پذیر می‌کند. توانایی انبوه سازی در کاهش هزینه ساخت، افزایش کیفیت و کوتاه شدن مدت زمان پروژه، برای صنعت ساخت‌وساز مسکونی بسیار مهم می باشد.
نیاز به تعداد زیاد مسکن و همچنین سرعت در اجرا باعث شد که اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم روشی با عنوان انبوه سازی صنعتی مسکن مورد استفاده قرار گیرد. در انبوه سازی صنعتی ابتدا قطعات و اجزا ساختمانی در کارخانه ها ساخته می شود و بعد از حمل به محل پروژه در کنار همدیگر قرار می گیرند. این قطعات می توانند، قطعات یک ویلای بزرگ باشند یا قطعات مجموعه آپارتمانی. شکل انبوه سازی در ایران به گونه ای متفاوت تر از کشور های توسعه یافته است. وقتی از انبوه‌سازی صحبت می‌شود، بلافاصله ساخت و سازهایی یکسان، مشابه، همزمان و به یک نیت، با مصالحی شبیه به هم به ذهن انسان خطور می کند.
با توجه به این که کشور ما، کشوری در حال توسعه است و مسکن به عنوان یکی از شاخصه های مهم توسعه مطرح است، باید به مسئله ساخت وساز سریع و اصولی در آن توجه کرد. یکی از راه هایی که می توان به وسیله آن به این مهم دست یافت استفاده از سیستم های پیش ساخته از جمله سازه های LSF می باشد. یکی دیگر از مسائل مهم در انبوه سازی کیفیت مهندسی ساخت و ساز است. انبوه سازی در شرایطی می تواند مفید باشد که به دست مجموعه های توانا انجام شود، مجموعه های توانمندی که قادر باشند با برنامه ریزی درست هم از نظر شهرسازی و هم از نظر مدیریت ساخت و توان اجرایی نسبت به احداث مجتمع های ساختمانی اقدام کنند.
در سیستم ساخت و ساز ال اس اف ، تولید به صورت CNC و پیش ساخته و امکان اجرای هم زمان مراحل ساخت سبب افزایش سرعت ساخت میگردد که منجر به بهره برداری سریع تر از ملک مورد نظر می گردد . در مجموع آیتم های ذکر شده ، اقتصادی و مقرون به صرفه بودن ساخت بنا را در پی دارد.

ساخت سقف شیروانی

سازه های سربندی در کشور ما خصوصا در استان های شمالی ، گیلان و مازندران دارای استحکام مناسب نمی باشند . سربندی های متداول این مناطق سربندی های چوبی و یا فولادی است. سقف های شیروانی ساخته شده از مصالح چوبی و یا فولادی نیاز مرتب به تعمیر و نگهداری دارند و معمولا به راحتی در آب های شمال کشور دچار پوسیدگی ها و زنگ زدگی های شدید می شوند . علاوه برآن ساخت این مدل از سربندی ها به صورت تجربی و با نظر استاد کار مربوطه انجام می گردد و بجز موارد کم ، بقیه ، پایه و اساس محاسباتی و مهندسی ندارند.
شرکت دژار صنعت میدیا با هدف بالا بردن کیفیت ساخت و سازه ها در کشور ، سربندیِ سقف شیروانی با استفاده از سازه های گالوانیزه ی LSF   را به عنوان بهترین جایگزین سربندی های فولادی و چوبی به سازندگان گرامی پیشنهاد می نماید.  خرپاهای گالوانیزه ال اس اف به صورت کاملا دقیق و مهندسی توسط مهندسین ما طراحی می شوند و به صورت ایده آل در محل کارخانه تولید میگردند ، با توجه به تولید قطعات در کارخانه مدت زمان اجرای سربندی گالوانیزه در محل پروژه بسیار کوتاه می باشد.
خرپاهای قاب سبک فولادی LSF قابلیت نصب و اجرای انواع سقف های شیب دار ویلایی ، آپارتمانی ، شهری و روستایی را بر روی هر مدل سقفی داراست و به راحتی بر روی سازه های بتنی و فلزی و حتی ساختمان های دیوار باربر نصب میگردد. این مدل سربندی به دلیل پوشش گالوانیزه نیاز به رنگ آمیزی ندارد و از پوسیدگی در امان است و طول عمر بالا بدون نیاز به تعمیر و نگهداری از ویژگی های سازه بندی سقف شیروانی گالوانیزه می باشد.
اتصالات خرپاهای سقف به صورت پیچ و مهره ای و پیش ساخته است  و دارای کیفیت باالای اتصال به سقف زیرین می باشد .

بر روی خرپاهای گالوانیزه LSF  امکان استفاده از چه پوشش هایی مقدور می باشد ؟

خوشبختانه در استفاده از پوشش های سقفی محدودیتی وجود ندارد و بر روی این سازه ی سربندی میتوان از انواع ورق‌های گالوانیزه رنگی با اشکال و طرح‌های متنوع (ورق‌های طرح سفال، ورق‌های شادولاین، ورق‌های ذوزنقه، ورق‌های سینوسی)،  اندولین ، آندوویلا ، دکرا ، شینگل ،کینگ استون و ….. استفاده کرد. از دیگر مزایای سقف شیروانی ال اس اف (سربندی گالوانیزه) :

  • سرعت  و کیفیت اجرایی بسیار بالا
  • نداشتن محدودیت طرح و نقشه
  • نداشتن محدودیت در ابعاد دهانه
  • بسیار سبک و دارای عملکرد بهتر هنگام زلزله

گنبد و سازه های قوسی

گنبد ، سقف های قوسی یا سقف های طاق مانند، این نوع سقف ها یاد گار روز های قدیم است . سقف های قوسی همیشه به یک طراحی خاص محدود نشده اند، در حقیقت سقف های طاقی یا قوسی در طول تاریخ شکل گرفته اند و در طول تاریخ هم دچار تغییر های فراوانی شده اند.
امروزه معماران و سازندگان زیادی از فضاهای با سقف گنبدی شکل و قوسی در فضا های مدرن و امروزی استفاده می کنند ، در ابتدا ساخت این هندسه ی پیچیده ی با روش قاب سبک فولادی LSF به صورت یک چالش مطرح می شد ، پس از بررسی و طراحی سازه توسط مهندسین متخصص به قابلیت ساخت این سازه های زیبا با روش مدرن LSF دست یافتیم .
گنبد ها و سازه های قوسی شکل همانطور که از نامشان مشخص است دارای شکل های هندسی هستند به گونه ای که دارای انحنای دو جانبه هستند. شکل نیمکره بودن این سازه ها باعث می شود که بار به طور یکسان در سرتاسر سازه پخش باشد .قوس یک شکل ساختاری خمیده است که بارهای زیادی را در اطراف یک دهانه تحمل می کند، و آنها را در اطراف نمای طاق به شکاف ها، یا اسکلت ها از هر طرف منتقل می کند.
قوسها ساختارهای فشاری هستند، یعنی هیچ گونه تنش کششی میان آن ها وجود ندارد. آنها خود را پشتیبانی می کنند، با نیروی جاذبه ای که بر وزن خود عمل می کند تثبیت می شوند تا آنها را در فشرده سازی نگه دارند. این باعث می شود آنها بسیار پایدار و کارآمد باشند و بارهای بیشتری نسبت به تیرهای افقی پشتیبانی می کنند.

ساختمان ها و سوله های صنعتی

ساخت سوله و ساختمان های صنعتی با استفاده از سازه سبک فلزی مزایای بسیاری را برای سازندگان و بهره برداران این ساختمان ها در پی دارد. از جمله سرعت بالای ساخت و بهره برداری در زمان بسیار کوتاه تر به نسبت سایر سازه های ساختمانی ، قابلیت عایق کاری بالا ، نداشتن محدودیت دهانه ، سهولت حمل و نقل مصالح به محل پروژه ، افزایش فضای مفید کارگاهی، احداث فونداسیون مقرون به صرفه تر و مزایای دیگری که در نهایت منجر به ، به صرفه بودن و اقتصادی بودن ساخت سازه ها با روش قاب سبک فولادی LSF می گردد.
شرکت دژار صنعت میدیا با استفاده از نیروهای مجرب و مهندسین متخصص ،در خصوص ساخت سوله ال اس اف و ساختمان های صنعتی LSF  ارائه خدمات می نماید.

منازل اسکان موقت (سریع الاحداث)

پس از وقوع بلای طبیعی بزرگ و تخریب ساختمان ها، روند بازسازی خانه‌ها به کندی صورت می‌گیرد و چادرهایی که برای اسکان موقت در اختیار حادثه دیدگان قرار داده می‌شود نمی‌توانند تا زمان بازسازی منازل محل مناسبی برای زندگی و ادامه فعالیت‌های معمول افراد باشند. حادثه دیدگان تا زمان بازسازی منازلشان نیازمند مسکنی با امکانات مناسب و کافی هستند. این افراد پیش از آنکه به خانه‌هایشان بازگردند باید زندگی را از سر بگیرند. این ساختارها باید به گونه ای باشند که حداقل آسایش و ایمنی جهت بازخوانی روحی و روانی را برای ساکنان ایجاد نمایند . ازاین رو طرح اسکان موقت سریع الاحداث با هدف استفاده از مصالح و امکانات موجود در کشور و ساخت داخلی, با قابلیت تولید انبوه مورد مطالعه و بررسی قرار می گیرد.
اسکان پس از حادثه ، خصوصا زلزله در جهان به چهار دوره تقسیم می‌شود: سرپناه اضطراری، سرپناه موقت، اسکان موقت و اسکان دائمی یا بازگشت به منازل بازسازی شده.

انتخاب سازه‌های اسکان موقت

در اغلب کشورها پس از وقوع زلزله، دولت مرکزی قرارداد تامین اسکان موقت را با یک یا چند پیمانکار منعقد می‌کند. انتخاب محل استقرار اسکان موقت با نظارت مقامات محلی صورت می‌گیرد، اما احداث مسکن موقت به‌طور کامل به پیمانکاران واگذار می‌شود. سازمان‌های خیریه و مردم‌نهاد(NGO) نیز با موافقت مقامات محلی می‌توانند در محل‌های مشخص شده اقدام به احداث مراکز اسکان موقت کنند. در انتخاب سازه‌های مورد استفاده در اسکان موقت زلزله‌زدگان عوامل متعددی باید مورد توجه قرار گیرد:
قابلیت استفاده: با توجه به شرایط آب‌و‌هوایی منطقه سازه مورد استفاده باید بتواند افراد را در برابر عوامل محیطی محافظت کند. به‌عنوان نمونه در مناطق ساحلی مقاومت در برابر رطوبت و باد در اولویت است.
قابلیت سکونت: سازه‌ها باید از منظر پاسخگویی به نیازهای فیزیکی و عاطفی زلزله‌زدگان قابلیت‌های لازم را داشته باشند.
قابلیت نصب سریع: سوار کردن و استفاده از سازه‌ها باید در مدت زمان مناسبی ممکن باشد زیرا در زمان وقوع حادثه سرعت عمل بسیار مهم است.
هزینه-فرصت: سازه‌ها باید با توجه به امکاناتی که دارند و کیفیت و دوام مواد به کار رفته در آنها، در مقایسه با سایر گزینه‌ها قیمت مناسبی داشته باشند. عمده‌ترین چالش‌های انتخاب سازه مناسب برای اسکان موقت زلزله‌زدگان هزینه ساخت این سازه‌هاست.
شرکت دژار صنعت میدیا  با استفاده از روش های ساخت در محل – سازه LSF امکان همکاری از دو نقطه نظر زیر را داراست :

  • بازسازی مناطق آسیب‌دیده از بلایای طبیعی (زلزله، سیل، طوفان، رانش زمین و …) از نقطه نظر اسکان دائم
  • اسکان نیمه موقت آسیب‌دیدگان از بلایای طبیعی (با توجه به سرعت احداث و هزینه پایین)

روش های ساخت در محل شامل روش هایی است که در آن ها معمولا از نیرو های بومی جهت نیروی کار استفاده شده و غالب مصالح ساختمانی نیز از همان محل تهیه می شود. این روش ها به دلیل هزینه کمتر جهت خرید مصالح و فراهم آوردن نیروی کار معمولا ارزان تر از دیگر گزینه ها تمام می شوند. یکی از بهترین گزینه ها در این خصوص استفاده از سازه قاب سبک فولادی LSF  می باشد.
نکته : از مهمترین مزایای سازه LSF در خصوص این کاریری، سرعت بالای ساخت و نصب می باشد.

ساخت نیم طبقه در فضاهای دارای ارتفاع زیاد

یکی دیگر از کاربردهای سازه LSF ؛ اضافه کردن نیم طبقه در داخل فضاهای بسته از جمله سوله ها یا مکان های تجاری با ارتفاع زیاد می باشد. ساخت نیم طبقه ال اس اف ؛ بدون ایجاد تغییرات در سازه موجود ، با مقاومت بالا و قابلیت نازک کاری به سلیقه کارفرما به صورت کاملا مدرن و با کمترین نوخاله ساختمانی ،  در مدت زمان کوتاهی انجام می گیرد.

سایر

از دیگر کاربرد های سازه قاب سبک فولادی LSF :

  • ساخت تجهیز کارگاه
  • ساخت کمپ های راهداری ، هلال احمر و…
  • ساخت پست های برق ، گاز ، مخابرات
  • ساخت اتاقک های نگهبانی و یا تاسیساتی
  • ساخت پل های تاسیساتی
  • ساخت خطوط انتقال تاسیسات
  • ساخت کانکس
  • ساخت سازه بیلبورد های تبلیغاتی
  • ساخت سازه جهت نصب پانل های خورشیدیگرمایش